Oude spouwmuur isolatie 

Spouwcleaning-oud-steenwol-verwijderen-spouwmuur
Steenwol

Steenwol werd ingeblazen door gaten van 23mm op een meter afstand van elkaar in de kruising van de voeg.

Het probleem van steenwol is dat het heel slecht met vocht om kan gaan en dat het niet vormvast is. Vaak zijn de muren nooit goed gevuld geweest waardoor er vlak bij het boorgat veel meer isolatiemateriaal zat dan verder weg.

Het probleem dat dit oplevert is dat de dunne stukken in elkaar zakken, de lege stukken die ontstaan trekken condensvocht aan. Het condenswater blijft in het steenwol zitten waardoor het nog meer na zakt en zodoende ontstaat er een grote koudebrug. Vaak gebeurd dit op meerdere plekken in de muur.

Het gevolg is dat het koud en kil aanvoelt in huis, en in veel gevallen ontstaat er schimmelvorming. De energierekening vliegt omhoog en het comfort naar beneden.

Spouwcleaning-oude-fu-schuim-verwijderen-spouwmuur
UF-Schuim.

UF-Schuim is vergelijkbaar met PUR, het hard langzaam uit en vult de lege ruimte in de spouwmuur helemaal op.

Door het schuim als dikke slagroom in de spouw te pompen kan UF-Schuim makkelijk aangebracht worden. Het zet vervolgens uit en de isolatie zit op z’n plek. Perfecte isolatie door de vele luchtcellen en de gehele vulling van de muur. Maar het probleem van UF-Schuim is dat het na verloop van tijd verpulverd en dat het heel slecht tegen vocht kan.

Er ontstaan overal lege plekken in de muur en er blijven plekken over waar nog UF-Schuim blijft zitten. Doorslaand vocht dat in de spouw terecht komt lost de UF-Schuim op waardoor er van de oorspronkelijke dikte van de isolatie niks meer over blijft.


EPS-Parels.

Wegens het niet tot amper verlijmen van de EPS-Parels zijn deze spouwmuren slecht geïsoleerd. De parels zakken waardoor er grote leegtes ontstaan bovenin de spouw.

U wilt ook een warm en energiezuinig huis

OFFERTE AANVRAGEN